9/16/2014

o ΦΩΝΗΣ ΖΟΓΛΟΠΙΤΗΣ στο ΔΙΠΟΛΟ



























ΔΙΠΟΛΟ

Ατομική έκθεση του Φώνη Ζογλοπίτη 18/9-4/10/2014

Ο Βασίλης Ιωαννίδης σας προσκαλεί στον μικρό εκθεσιακό του χώρο ΔΙΠΟΛΟ, Δημητρίου Γούναρη 53, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 7-10μ.μ., στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Φώνη Ζογλοπίτη. Εκτίθενται 27 ελαιογραφίες της τελευταίας 15ετίας, μικρών κυρίως διαστάσεων. Τα έργα αφορούν το φυσικό τοπίο, εμπνευσμένα από την Χαλκιδική, ενώ παρουσιάζονται ενδεικτικά και δύο νεκρές φύσεις, πεδίο στο οποίο ο Ζογλοπίτης ασχολήθηκε αρκετά όψιμα όταν η ματιά του αναδιπλώθηκε σε μια πιο ενδοστρεφή και εσωτερική αναζήτηση. Η αναδίπλωση αυτή οδήγησε σε αφηγήσεις χαμηλόφωνες και υπαρξιακές ενός κλειστού χώρου, σ’ ένα διάλογο με τα αντικείμενα που υπάρχουν δίπλα μας και μας συντροφεύουν. Αποτέλεσμα αυτής της στροφής, πέρα από τις νεκρές φύσεις υπήρξε και μια σειρά έργων εσωτερικού χώρου, βασικά από το εργαστήρι του, όπως και διάφορες φιγούρες ή πορτραίτα στο χώρο του εργαστηρίου. Αυτή η εσωτερικοποίηση απλώθηκε και μπόλιασε και τον εξωτερικό χώρο, με εντονότερη την παρουσία στα έργα του αστικού τοπίου, αλλά και στα δειλινά και νυχτερινά φυσικά τοπία.
Η επιλογή των έργων, στην παρούσα έκθεση, πέρα από το μέγεθός τους, έγινε με κριτήριο να αναδειχθεί και να παρουσιαστεί καλύτερα αυτή η στροφή, όπου η ωριμότητα, η γαλήνια και στέρεα υπαρξιακή αναζήτηση, μια ελεγχόμενη χαρμολύπη και εγκαρτέρηση συμπλέουν μ΄ένα δυνατό και γνήσιο αίσθημα που αποτυπώνεται και ενσταλάσσεται χρωματικά και ατμοσφαιρικά στα απογευματινά και νυχτερινά τοπία.
Ο Ζογλοπίτης, καταξιωμένος ζωγράφος και από τους καλύτερους Θεσσαλονικείς τοπιογράφους του φυσικού τοπίου, ιδιαίτερα της Σιθωνίας και της ορεινής Χαλκιδικής, (τόπος καταγωγής του ο Πολύγυρος), είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τις τοπιογραφίες του, παρόλο που σημαντικές υπήρξαν και άλλες θεματικές σειρές, όπως τα μεταλλεία Χαλκιδικής, τα γυναικεία γυμνά δίπλα στη θάλασσα, μια σειρά έργων από τη Σαντορίνη και τελευταία η σειρά με τους ανθρώπους στα λεωφορεία, οι οποίες δυστυχώς δεν προβλήθηκαν όσο άξιζαν, κάτι για το οποίο ευθύνονται κυρίως οι κριτικοί και οι ιστορικοί τέχνης, αλλά ευθύνη φέρει και ο ίδιος ο ζωγράφος που δεν υπερασπίστηκε όσο έπρεπε τις ερευνητικές του αυτές προσεγγίσεις.


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί το πρωί 11:30΄π.μ.-1:30΄μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και το απόγευμα 6-8μ.μ. Πέμπτη, Παρασκευή.

Για πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα:2310 200880 και 6936209052

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου