9/23/2014

Γέφυρες / από τους Mixed Greeks

























Η έκθεση "Γέφυρες" οργανώνεται από τους Mixed Greeks. Οι Mixed Greeks είναι μια ομάδα που αποτελείται από τους καλλιτέχνες: Γιώργος Τσακίρης (μέλος σκετβε), Μανόλης Γιανναδάκης (μέλος σκετβε), Γιώργος Κατσάγγελος και Νίκος Τερζής.

Είναι πάντα πιο εύκολο να ευδοκιμήσει η τέχνη των ομάδων και των συλλογικών πρωτοβουλιών. Μια διαδικασία η οποία αφήνει ξωπίσω της τον εγωισμό και την ματαιοδοξία και ιστορικά έχει αποδείξει πως λειτουργεί αφήνοντας σημαντικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα.
Τέσσερεις καλλιτέχνες, τρείς από την Θεσσαλονίκη και ένας από την Στοκχόλμη έχουν ενώσει εδώ και κάποιο καιρό τις δυνάμεις τους σε ένα καλλιτεχνικό ταξίδι. Και όχι μόνοι τους αλλά και φίλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οργανώνουν και συμμετέχουν σε εκθέσεις και γεγονότα με σκοπό την δημιουργική επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

























Η έκθεση "Γέφυρες" οργανώνεται από τις 21 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014 στο Ιάσιο της Ρουμανίας, στην Γκαλερί Τέχνης της Εθνικής Ένωσης Μουσείων "Moldova" και συμμετέχουν οι φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. 

Αυτοί είναι οι:  Χαρούλα Θεοδώρου, Θεοδώρα Λεφκιμμιάτη, Βαγγέλης Τσιβάς, Αλέξανδρος Μουδιώτης, Μιχαήλ Βαφόπουλος, Αλεξάνδρα Δαλάκα, Σταυρούλα Δημοπούλου, Εύη Ζαμπέλη, Ζωή Δάφνη Μυλωνά, Κυριάκος Θεοχάρους, Παναγιώτης Κάτσιος, Άννα Λόκα, Ελένη Παπακώστα, Δημοσθένης Βογιατζής, Φωτεινή Πολίτη, Ελευθερία Τόλιου και Άρτεμις Τσακίρη.





















Η έκθεση αυτή αποτελεί την παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου των φοιτητών των καθηγητών Γιανναδάκη, Τσακίρη και Κατσάγγελου.

Οι φοιτητές είναι πάντα πρόθυμοι να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε γεγονότα μέσα από τα όποια θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στην χώρα μας και στο εξωτερικό. Αντιμετωπίζουν με θάρρος την τέχνη και τη ζωή. Τα μέσα τους είναι η ζωγραφική η χαρακτική, η φωτογραφία αλλά αυτό για το οποίο αγωνιούν είναι να εκφράσουν νέες ιδέες ως απάντηση στην καθημερινότητα αλλά και στα πανανθρώπινα υπαρξιακά ερωτήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου