9/24/2012

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TOY ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛO




 
 
Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Παπαδόπουλου με πορτραίτα Θεσσαλονικέων λογοτεχνών εγκαινιάζεται την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 7-10 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο ΔΙΠΟΛΟ, Δημητρίου Γούναρη 53.
Η έκθεση περιλαμβάνει 32 φωτογραφίες 16 λογοτεχνών, ποιητών και πεζογράφων της Α’ και Β’ μεταπολεμικής γενιάς με καταληκτικό όριο γέννησης το 1940 και είναι οι εξής: Τ. Βαρβιτσιώτης και Π.Θασίτης από την Α’ μεταπολεμική γενιά, Μ. Κέντρου- Αγαθοπούλου, Τ. Αρβανιτάκης, Μ. Καραγιάννη, Μ. Καραχάλιου, Κ. Λαχάς, Π. Μάρκογλου,  Π. Μαυρίδης, Μ. Μέσκος, Τ. Νικηφόρου, Σ. Παπαδημητρίου, Π.Πίστας Ντ.Σιδέρη-Σπεκ, Π. Σφυρίδης, Ντ. Χριστιανόπουλος από την Β’ μεταπολεμική γενιά.
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος, από τους παλιούς συνεργάτες  της Μικρής Πινακοθήκης ‘’Διαγώνιος’’, φωτογραφίζει συστηματικά την τελευταία περίπου επταετία Θεσσαλονικείς λογοτέχνες και καλλιτέχνες, έχοντας καλύψει ένα σημαντικό μέρος, ωστόσο υπολείπονται ακόμα αρκετοί να φωτογραφηθούν. Η παρούσα έκθεση δεν συνιστά μια πλήρη αποτύπωση των Θεσσαλονικέων λογοτεχνών που γεννήθηκαν μέχρι το 1940, είτε γιατί δεν ήσαν εν ζωή όταν ξεκίνησε η όλη προσπάθεια, είτε γιατί δεν φωτογραφήθησαν ως τώρα. Η στενή συνεργασία του Στέφανου Παπαδόπουλου και του ζωγράφου και λογοτέχνη Βασίλη Ιωαννίδη και μετά από πρόταση του δεύτερου οδήγησε στην αξιοποίηση και μεθοδική παρουσίαση του ενδιαφέροντος αυτού υλικού μέσα από μια σειρά κατηγοριοποιημένων, ηλικιακά και κατά γενιές, εκθέσεων αρχίζοντας από τους λογοτέχνες της Α’ και Β’ μεταπολεμικής γενιάς. Στα πασπαρτού των κορνιζωμένων φωτογραφιών υπάρχουν χειρόγραφα αποσπάσματα κειμένων των λογοτεχνών που δίνει μια πρόσθετη  ιστορική και συλλεκτική διάσταση. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι η πρώτη. Με την παρουσίαση Θεσσαλονικέων λογοτεχνών έχουν ασχοληθεί κι άλλοι σημαντικοί  ντόπιοι φωτογράφοι κατά το παρελθόν. Ενδεικτικά αναφέρω τους Γ. Βανίδη, Α. Γεωργίου, Μ. Στεφανίδη, Αντρέα Σφυρίδη.

Η έκθεση θα λειτουργεί τα πρωινά: 11:30’ π.μ.-1:30’ μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και τα απογεύματα 6-8 μ.μ. Πέμπτη, Παρασκευή και θα διαρκέσει ως τις 18 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310200880, 6936209052.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου