9/22/2012

"ΑΝΑΚΑΤΑ" - ΣΤΡ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ι. ΑΣΑΝΗ


Με αφορμή το ποίημα  της Ιωάννας Ασσάνη "το σπίτι μου" από το Άγραφο Βιβλίο θα δημιουργηθεί μια εγκατάσταση από την εικαστικό, Γεν. Γραμματέα του ΣΚΕΤΒΕ, όπου η Ψυχή θα συναντήσει τον Τόπο και το Χρόνο της.
 Γράφει η Ι. Ασσάνη:
"Η διαμάχη υπεροχής του φωτός και της σκιάς, καθώς αυτή διαιωνίζεται με τη μορφή της ημέρας και της νύχτας -της απουσίας και της παρουσίας-  είναι μια ψευδαισθησιακή κατάσταση, αφού το ένα στοιχείο ορίζεται ουσιαστικά κι εννοιολογικά από την ύπαρξη  του άλλου.  Στις Αντιθέσεις σημαίνεται ο Χωρος και ο Χρόνος.  Εκεί οπου αυτές αμβλύνονται, μία κόκκινη γραμμή (με όλες τις σημαιολογικές της απολύξεις) ορίζει τις εννοιολογικές τους εκδοχές, διεγύροντας την ανάγκη για επαναλληλοσηματοδότησή τους.  Η πάλη του σωστου και του λάθους,της αλήθειας και του ψεύδους, της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης, χωρίς την κόκκινη γραμμή στροβιλιζεται σ’ένα λαβύρινθο αδιαπραγμάτευτης αλληλοεξόντωσης".

28-30 Σεπτεμβρίου στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά.


Η Ιωάννα Ασσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Το 1985 σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης . Ουσιαστικά  διδάχθηκε το ''βλέμμα στις Τέχνες'' από τον ιστορικό και κριτικό Τέχνης Ε. Μαυρομμάτη. Από το 1991 έως και σήμερα διδάσκει στην Β΄/Θμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια της Εικαστικής Αγωγής.  Έχει στο ενεργητικό της εισηγήσεις κι οργανώσεις εργαστηρίων μαύρου θέατρου και performances στην Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ) και στην Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ). Εχει αποσπάσει τρια Βραβεία στους πανελληνιους καλλιτεχνικούς αγωνες μαθητικού θεάτρου με έργα της όπως ‘’9 Μουσικές Ζωγραφιές’’2005, ‘’Όνειρα Εικονικής Πραγματικότητας’’ 2007 κα. Ειναι μέλος του ΕΕΤΕ, του ‘’Δίκτυου θέατρο στην εκπαίδευση’’, της ΠΕΕΠΟΘΕ (μέλος ΔΣ) . Είναι η Γραμματέας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνων Β. Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ). Έργα της υπάρχουν στην ΕΜΣ Θες/νικης, στην πινακοθήκη της Ιερισσού και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου