4/25/2012

«Προσωποποιώ» στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

Ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει ομαδική έκθεση με τίτλο «Προσωποποιώ» στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.

Η προσωπογραφία ή αλλιώς το πορτρέτο είναι πολύ δημοφιλές πεδίο στην ιστορία της τέχνης και υπάρχουν πολλοί δημιουργοί και ακόμα περισσότερα έργα που έχουν ξεχωρίσει ως εξαίρετα δείγματα μες τους αιώνες που πέρασαν από την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να αποτυπώσει τη μορφή του.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου, ο οποίος θα συνοδεύει την έκθεση, η ιστορικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου σημειώνει: «Μια έκθεση με το συγκεκριμένο διαχρονικό θέμα δίνει τη δυνατότητα μιας φρέσκιας ματιάς πάνω σε αυτό, νέων προβληματισμών και νέων τρόπων έκφρασης. Ανατρέπει τα δεδομένα που αφορούν το πρόσωπο ως φιγούρα και επεκτείνεται στην ευρεία έννοια του όρου που αφορά πολλές και διαφορετικές οντότητες. Είναι το πρόσωπο μιας πόλης, μιας εποχής, ενός φορέα, μιας χώρας, κ.α. και παράλληλα είναι το πρόσωπο έτσι όπως καταχωρείται στη σημερινή σύγχρονη άκρως τεχνοκρατική εποχή, όπου ενώ κυριαρχεί η «ατομικότητα», παράλληλα επιβάλλεται η καταστολή της μέσα από βίαιους, άκρως απόρρητους μηχανισμούς. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες του Συλλόγου «ποιούν» πολλά και διαφορετικά «πρόσωπα», μέσα από ατομικές και ομαδικές εργασίες, καταθέτοντας ο καθένας την προσωπική του ματιά και το δικό του συναίσθημα. Με ξεχωριστούς εκφραστικούς τρόπους, με πολλαπλές εικαστικές γλώσσες και διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο σημερινό γίγνεσθαι και ό,τι αυτό συνεπάγεται, θέτουν στο κοινό και στην ιστορία ερωτήματα και απόψεις για ένα θέμα διαχρονικό».

Ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό τη διοργάνωση εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών-εικαστικών εκδηλώσεων, καθώς και την υποστήριξη και αλληλοβοήθεια σε θέματα που άπτονται της καλλιτεχνικής-επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του.
Τα μέλη του Συλλόγου είναι ζωγράφοι, γλύπτες και χαράκτες, απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού που διαμένουν στην πόλη του Βόλου.


Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με έργα τους είναι:
Αβαγιανού Ρένα, Αγραφιώτη Λίλα, Γαρόφλου Σμαράγδα, Γιακμογλίδου Νεκταρία, Δουλκέρογλου Μαργαρίτα, Ζήσης Γιώργος, Καραγκούνη Στέλλα, Κασσαβέτη Κατερίνα, Καφενταράκη Δέσποινα, Καφίδα Ιωάννα, Καφίδα Φωτεινή, Κομνηνός Κώστας, Κοντογιάννη Μελίτα, Κουρκούβελος Γιώργος, Κρατίδης Αναστάσης, Λάσκος Σταμάτης, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Μπορίσοβα-Μπερίτζε Ντιάνα, Νικολού Βιβή, Παπαδοπούλου Καλυψώ, Παπαϊωάννου Κλειώ, Πάσχου Ισιδώρα, Ποδιάς Νίκος, Σαμαρά Κατερίνα, Σεϊτάνη Ζωή, Σκυργιάννη Έρη, Τερλίδου Ιωάννα, Τσόλη Κωνσταντίνα, Χατζηθεοδώρου Έλενα και Χατζηνικολάου Μαρία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 8:00 μ.μ.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 27 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου