9/12/2011

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ




Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Σκηνές με ανθρώπους στην παραλία Θεσσαλονίκης», εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 στον εκθεσιακό χώρο ΔΙΠΟΛΟ (Δημητρίου Γούναρη 53 ).

Είναι η όγδοη και τελευταία κατά σειρά με θέμα την αστική τοπιογραφία της Θεσσαλονίκης. Η σπονδυλωτή αυτή αφήγηση, όπου κάθε έκθεση αποτελούσε και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με αντιπροσωπευτικές επιλεγμένες ενότητες για την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης, ξεκίνησε τον Μάϊο του 2008 και ολοκληρώνεται με την παρούσα έκθεση. Υπήρξε μία επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια με αρκετές δυσκολίες στην οποία συνεργάστηκαν 11 αξιόλογοι Θεσσαλονικείς ζωγράφοι με θητεία στην αστική τοπιογραφία. Το τελικό αποτέλεσμα υπήρξε ένα μοναδικό για το είδος του, αντιπροσωπευτικό, εντυπωσιακό και ενδιαφέρον εικαστικό ντοκουμέντο για την Θεσσαλονίκη και με μία επιπλέον ιστορικού χαρακτήρα διάσταση.

Στην τωρινή έκθεση παρουσιάζονται 29 έργα, με πλούσια εκφραστική ποικιλία, της σταθερής εικαστικής ομάδας απαρτιζόμενης από τους ζωγράφους Γ. Αδαμαντίδη, Α. Βλαχοπούλου, Σ. Ζαχαριάδη, Φ.Ζογλοπίτη, Νατ. Θωμαΐδη Β. Ιωαννίδη, Κ Κουτρουμπή, Γ. Μαβίδη, Φ. Μάνο. Ντ. Παπασπύρου και Γ. Τσατσάγια.

Το πλούσιο και μοναδικό αυτό υλικό, που συνιστά ένα εικαστικό μυθιστόρημα για την Θεσσαλονίκη, θα γίνει προσπάθεια να διασωθεί και να αποτυπωθεί σε έναν κατάλογο-λεύκωμα που θα κυκλοφορήσει το 2012 εφόσον ξεπεραστούν οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Το λεύκωμα αυτό θα αποτελέσει πρόσθετα ένα τιμητικό επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τις 7μ.μ. ως τις 10:30μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 1 Οκτωβρίου 2011. Θα λειτουργεί τα πρωινά:Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 11:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. και τα απογεύματα: Πέμπτη, Παρασκευή 6:30 - 8:30 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310200880,6936209052

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου