4/28/2010

ΕΚΘΕΣΗ MAIL ART ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των παιδιών (30 Απριλίου) πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Χαλάστρας και την οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έκθεση των έργων MAIL-ART του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. με θέμα: «Όχι στη βία. Ναι στη δημιουργία. Τα όρια στις Ανθρώπινες Αξίες». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Χαλάστρας και θα διαρκέσει από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2010. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 29 Απριλίου 2010, ώρα 11:00. Παράλληλα θα οργανωθούν εικαστικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικών σχολείων. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από μουσικά σχήματα και παράσταση Καραγκιόζη για τους μαθητές.


Καλλιτέχνες- μέλη του ΣΚΕΤΒΕ θα ξεναγούν τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν τα τα εικαστικά εργαστήρια.

Επίσης θα παρουσιαστούν έργα έκθεσης που οργάνωσε η Γωγώ Γρηγοριάδου (μέλος του ΣΚΕΤΒΕ) με θέμα τη Βία κατά των Γυναικών.


Την Πέμπτη 6 Μαΐου θα συγκεντρωθούν όσοι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ επιθυμούν για να εργαστούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Χαλάστρας. Θα σκιτσάρουν και θα δημιουργήσουν έργα στο πλαίσιο ενός Καλλιτεχνικού Συμποσίου, που θα αποτελέσει προπομπό της Ημέρας Σκίτσου, που θα οργανωθεί και φέτος από τον ΣΚΕΤΒΕ.


Για περισσότερες λεπτομέρεις καλείτε τον Πρόεδρο ή τη Γ. Γραμματέα του Συλλόγου.

----------------------------

Πρόγραμμα λειτουργίας της έκθεσης και των εργαστηρίων

Πέμπτη 29 Απριλίου

11:00- 11.30 Εγκαίνια της έκθεσης

Χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και τους συνεργάτες

Τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου

Χαλάστρας

Εργαστήρια 11.30-13.00

Παρασκευή 30 Απριλίου: Εργαστήρια 11.30-13.00

Τρίτη 4 Μαΐου: Εργαστήρια 11.30-13.00

Πέμπτη 6 Μαΐου: Εργαστήρια 11.30-13.00, Καλλιτεχνικό Συμπόσιο, Παράσταση Καραγκιόζη


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο Χαλάστρας για τη φιλοξενία και την άρτια οργάνωση και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Βουδούρη. Επίσης ευχαριστούμε τη Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Ιωάννα Αρβανίτη για την πολύπλευρη στήριξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου