11/15/2009

Έκθεση του Ντίνου Παλιάν στον Ιανό

Ο Ντίνος Παλιάν εκθέτει στη Γκαλερί "Ιανός" την πρόσφατη δουλειά του... Ο τίτλος της έκθεσης είναι "Νερό, Φωτιά και Χρώμα".
Η τεχνική στα έργα του στην έκθεση αυτή είναι τέμπερα και εγκαυστική.

Ο Ντίνος Παλιάν είναι ένας γνήσιος μελετητής της αρχαίας τεχνικής της εγκαυστικής και η έκθεση πέρα από την αναμφισβήτητη εικαστική αξία, προσφέρει στον επισκέπτη και θεατή γνώσεις πάνω στην εικαστική αντίληψη της Αρχαιοελληνικής ζωγραφικής και ειδικότερα πάνω στη χρήση της τετραχρωμίας του Πολυγνώτου.

Διάρκεια έκθεσης 18/11 - 5/12

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 21.00 και Σάββατο 9.00 - 18.00

----------------

Ο Ντίνος Παλιάν ήταν συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας "Πολυεργαστήρι". Γεννήθηκε στην Κύπρο, μαθήτευσε κοντά στου ζωγράφους Τ. Κάνθο, Α. Λαδόματο και στο γλύπτη Ν. Δημιώτη και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία Πέλλας ως μουσειακός ζωγράφος και αρχιτέκτονας. Από το 1975 υπήρξε τακτικός συνεργάτης στην Πινακοθήκη "Διαγώνιος". Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, εντύπων και με design επίπλων. Τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε στην φιλοτέχνηση τοιχογραφικών συνόλων. Από το 2003 μέχρι σήμερα δίδαξε σε διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα για συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου