11/17/2021

Ετήσια Έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ "η εποχή των Ισχνών Αγελάδων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

Η ετήσια έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας ¨Η εποχή των Ισχνών αγελάδων" εικαστική αναφορά στην ποιητική συλλογή του Ντίνου Χριστιανόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από 23/11/2021 έως 19/12/2021.

Τα έργα των 54 εικαστικών βρίθουν από λεπτομέρειες σμιλεμένες με έντονα προσωπικά στοιχεία, ασκώντας με διακριτικότητα εικόνες συσχετισμού και συγκυρίας, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας και της εμπνευσμένης φαντασίας από την ποιητική συλλογή του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Ακολουθούν και αναδεικνύουν επίσης τον μυστικιστικό και τον αινιγματικό τρόπο που ενέπνευσε ο αείμνηστος στα ποιήματά του. Αποδεσμευμένα ωστόσο από τον ίδιο, αποκτούν μια δική τους ζωή, μια αυτονομία, μια νέα πνευματική ανάσα, ένα νέο έργο.

Πολύτιμος αρωγός της προσπάθειάς μας, παρά τις δυσκολίες των καιρών, στάθηκαν οι υπεύθυνοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης που μας φιλοξενούν σε ένα ιδανικό χώρο για την στέγαση των έργων της ετήσιας έκθεσης του συλλόγου Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.

Μπέσσυ Σύρου

Εικαστικός - Ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου