12/16/2014

Η Βίκυ Βλαχογιάννη εκθέτει στα Τρίκαλα / «έλα, σου χω νέα..»

























Ατομική έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο «έλα, σου χω νέα..» πραγματοποιεί στα Τρίκαλα η Βίκυ Βλαχογιάννη. 

Συγκεκριμένα η καλλιτέχνης θα εκθέσει στην Αίθουσα Τέχνης "ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" από 18/12/2014 έως 10/1/2015, 30 έργα κυρίως μεγάλων διαστάσεων καθώς και 20 μικρές ζωγραφισμένες κατασκευές μέσα σε πλέξι γκλας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 18/12/2014, ώρα 20.30 «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Κολοκοτρώνη 8, Τρίκαλα, ώρες λειτουργίας καθημερινά: 9.00-14.00 &17.00-21.00


























Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, γράφει παρακάτω μεταξύ άλλων για το έργο της: …η καλλιτέχνης δείχνει να έχει ανακαλύψει μία προσωπική γραφή ονειρικής αφήγησης που διατηρεί ενεργά τα στοιχεία του λυρισμού καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνες που μιλούν για το κενό της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και την υπέρβαση της ανθρώπινης μοναξιάς μέσω της μυθιστορίας.
Τέτοιες εικόνες φτιάχνουν μόνον παράφορα ρομαντικοί ζωγράφοι που έχουν συνειδητοποιήσει τις αξίες της τρέχουσας πραγματικότητας και προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την ηθική της, φτιάχνοντας τα σύμβολα της αλήθειας που ονειρεύονται. Παίρνει θέση απέναντι στη χειραγώγηση της επικοινωνίας των ημερών μας και μετατοπίζει την έμφαση από την παραποίηση της αλήθειας στην κατακόρυφη μεταμόρφωση της.
Οι εικόνες της με τους λεπταίσθητους κραδασμούς, ωθούν τον θεατή να ανυψωθεί πάνω από την καθημερινότητα και να την αντιμετωπίσει τροποποιημένη με τη απλοϊκότητα του παιδικού βλέμματος και το δυνατό λυρισμό της ποίησης.



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου