6/19/2014

Συνέντευξη του Ιστορικού ΕΜ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ στο ΔΙΑΣΤΙΧΟ



























Αναλογικά 1,2,3 '' Σχέσεις-Ρυθμοί''


Συνέντευξη στην εικαστικό Ιωάννα Ασσάνη έδωσε ο διακεκριμένος Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Εμ. Μαυρομμάτης, μιλώντας εφ΄όλης της ύλης, για το έργο της Γλύπτριας Ναυσικάς Πάστρα. Η αναδρομική έκθεση της γλύπτριας εκτέθηκε πρόσφατα στο Κρατικό Μουσείο Μοντέρνας ΄Τεχνης στην Θεσσαλονίκη.

Η αναδρομική έκθεση της Ναυσικάς Πάστρα θα συνεχίσει τις διαδρομές της στο μουσείο της Ρόδου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

http://diastixo.gr/allestexnes/eikastika/2641-emmanouel-mavrommatis



Ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης μάς μυεί στα βαθύτερα νοήματα της τέχνης της γλύπτριας Ναυσικάς Πάστρα, μέσα από το πρίσμα της διαχρονικής επικαιρότητας των έργων της, με αφορμή την αναδρομική έκθεση «Ναυσικά Πάστρα, 1921-2011. Τα σχέδια, τα γλυπτά και τα θεωρητικά κείμενα». Έργα που ακουμπούν στις ιδέες του κονστρουκτιβιστικού κινήματος, της Ρώσικης πρωτοπορίας αλλά ριζώνουν στην αρχαιοελληνική φιλοσοφική σκέψη ανάγοντας την τέχνη της σε ένα μοναδικό ιδιωματικό λεξιλόγιο. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Μάιο στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, θα μεταφερθεί από τον Σεπτέμβριο στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου.[...]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου