6/20/2013

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ HAPPENING ΜΕ "ΚΡΑΥΓΕΣ" ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ε. θα πραγματοποιήσει εικαστικό happening μπροστά στο Μέγαρο της ΕΡΤ την Παρασκευή 21/6 στις 8μμ. 

Οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ θα ζωγραφίσουν "κραυγές", ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. 
Με τον τρόπο αυτό οι καλλιτέχνες τάσσονται κατά της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σχετικής εκπεφρασμένης  θέσης του ΣΚΕΤΒΕ.


Photo







----------------------------

Το ψήφισμα του ΣΚΕΤΒΕ έχει ως εξής:

Κατάπληκτοι παρακολουθήσαμε τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την ΕΡΤ με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Η ΕΡΤ θα μπορούσε να βελτιώσει τους (οικονομικούς) όρους λειτουργίας της και σαφώς θα μπορούσε να βελτιώσει τον τρόπο διοίκησής της (κάτι για το οποίο βέβαια πρώτα πρέπει να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα που όριζαν, διόριζαν και ... καθόρισαν το μέλλον της). 

Αλλά, αυτή η απόφαση για να κλείσει η ΕΡΤ... δε μπορεί να μας βρει -ως εικαστικούς- σύμφωνους. 

Σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να προσπαθούμε να γιατρέψουμε, όχι να σκοτώνουμε! Να επισκευάζουμε και να ανακαινίζουμε. Να μην κατεδαφίζουμε!!

Ως πολίτες, είμαστε στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ και ως εικαστικοί στο πλευρό του μόνου (πρακτικά) φορέα που υπηρετούσε τον Πολιτισμό στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου