3/24/2013

«Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «Το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας»



«Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου»  ή «Το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας»
project Κοινωνικής Τέχνης
της εικαστικού και ιστορικού τέχνης Ελένης Πολυχρονάτου

Για τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων

Τοποθέτηση Έργων στο Δημόσιο Χώρο
από τις 22 Μαρτίου 2013

Σε 12 επιλεγμένα σημεία: στο Δημόσιο Χώρο του Δήμου Κορυδαλλού και στον Άξονα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων - Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων- Θησείο



Οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου», που αποτελούν ένα νέο τρόπο και χώρο συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων, τοποθετούνται από τις 22 Μαρτίου 2013 σε επιλεγμένα  σημεία της Αθήνας: Συγκεκριμένα, στον Δήμο Κορυδαλλού: 1. Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού, 2. ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών), 3. Δημαρχείο, 4. Σινέ Παράδεισος 5. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί-88 Στρέμματα, 6. Πλατεία Μέμου, 7. Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 8. Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, 9. Πλατεία Κανάρια, 10. Πλατεία 25ης Μαρτίου, 11. Πλατεία Μερκάτη, 12. Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, καθώς και στον Άξονα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων), Θησείο.



Οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» είναι το project μιας ιδέας κοινωνικής τέχνης της Ελένης Πολυχρονάτου, ένα έργο δημόσιου χαρακτήρα με κοινωνική απήχηση, για το οποίο η δημιουργός σημειώνει:

Σκοπός: Το έργο αυτό έχει σα σκοπό τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων, υλοποιημένο με ένα λειτουργικό τρόπο με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, εμπνέοντας σε αυτόν και την κοινωνία το πνεύμα της αλληλεγγύης, της βοήθειας και της ανταλλαγής που τόσο έντονα αναδεικνύεται στη σημερινή πραγματικότητα.



Η συγκεκριμένη ιδέα παρουσιάζεται σε 12 διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου από τους καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών: Ζωή Αρβανίτη, Πολυάννα Βλατή, Τζίμης Ευθυμίου, Λοΐζος Λοΐζος, Μαρία Μεθιμάκη, EllenΑ Pili, Αφροδίτη Σαρταμπάκου, Στέφανος Σουβατζόγλου, Δημήτρης Τσιανζής, Γιάννης Χωριατέλλη.

Ιδέα – Επιμέλεια- Υλοποίηση του πρότζεκτ: Ελένη Πολυχρονάτου
Η Ελένη Πολυχρονάτου σπούδασε στην ΑΣΚΤ και πήρε πτυχίο στη Ζωγραφική και στη γλυπτική. Έχει εκθέσει το έργο της σε 8 ατομικές και περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Εκπόνησε και έλαβε το 2007 την πρώτη διδακτορική διατριβή που δόθηκε από το Θεωρητικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα Τέχνη και Περιβάλλον. Συγγραφέας του βιβλίου «Έργα Τέχνης Μεγάλης Κλίμακας στον αστικό και φυσικό χώρο από τη δεκαετία του ’60 έως τον 21ο αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου