12/15/2012

ΕΚΘΕΣΗ Β. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ




Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 από τις 7-10 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο ΔΙΠΟΛΟ, Δημητρίου Γούναρη 53,ατομική έκθεση του Βασίλη Ιωαννίδη. Η έκθεση περιλαμβάνει 29 ελαιογραφίες, βασικά ανεικονικές, της τελευταίας διετίας. Με τα έργα αυτά συνεχίζεται ένας κύκλος ανεικονικών συνθέσεων, που οι ρίζες τους βρίσκονται μια δεκαετία πίσω, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε με τις δύο τελευταίες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και 2011 με τους τίτλους ‘’ εκλάμψεις’’ και ‘’αναλαμπές’’ αντίστοιχα. Είναι μια μεγάλη αφήγηση σε εξέλιξη, που διευρύνει το πεδίο των αναζητήσεών της σε ανεξερεύνητες και βαθύτερες πτυχές του εσώτερου είναι, με εκφραστική και θεματική συνοχή, αξιοποιώντας ποικίλες τεχνικές, ανάμεσά τους και αυτή της μονοτυπίας με την παραπέρα επεξεργασία της. Πρόκειται για έργα λυρικού αφηρημένου εξπρεσιονισμού με εκφραστική ποικιλία όπου κυριαρχεί  η δύναμη των χρωμάτων και του φωτός με μια λεπτοφυή και ανάλαφρη διατύπωση που δημιουργεί μια ευφρόσυνη ανάταση, καταπραϋντική και καθαρτήρια των αισθήσεων. Στα έργα της παρούσας έκθεσης, οι λάμψεις χαράς, η αιθέρια και διάφανη αίσθηση  των προηγούμενων εκθέσεων αντικαθίστανται από μια μεγαλύτερη εσωτερικότητα, διεισδυτικότητα, υφολογική πυκνότητα και από ένα βύθισμα στοχαστικό, μια γλυκιά θαλπωρή με τα θερμά χρώματα, ένα θερμοκήπιο ψυχής.



Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 5 Ιανουαρίου 2013 και θα λειτουργεί το πρωί 11:30’π.μ.-1:30’μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο  και το απόγευμα 6-8 μ.μ. Πέμπτη, Παρασκευή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα:2310200880, 6936209052.


Παράλληλα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πιθανόν και στα εγκαίνια, θα κυκλοφορήσει το νέο περιοδικό "ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ" του Βασίλη Ιωαννίδη που θα συνεκδίδεται  και θα διατίθεται  μαζί με το περιοδικό "ΈΝΕΚΕΝ", σαν ένθετό του, για λογαριασμό των εκδόσεων "ΕΝΕΚΕΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου