9/20/2010

ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ... ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με πρωτοβουλία των κεραμιστών Christine Willis και Γιάννη Σταγγίδη, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο κτήμα του εργαστηρίου της Christine στη Λακκιά, ένα σεμινάριο κτισίματος ενός υπόσκαφου αρχαιοελληνικού φούρνου κεραμικής από πηλό. Το σεμινάριο, όπως και το κτίσιμο του φούρνου έγιναν από τον Γιάννη, ο οποίος μάλιστα βρήκε και έφερε τα κατάλληλα χώματα από την γύρω περιοχή.
Μετά το στέγνωμα του φούρνου τους καλοκαιρινούς μήνες, ακολούθησε τον Σεπτέμβρη ένα δεύτερο σεμινάριο, όπου δόθηκε η ευκαιρία ν' ανάψει ο φούρνος για πρώτη φορά και να ψηθούν εκεί κεραμικά.


Στη διάρκεια του ψησίματος ο Γιάννης μίλησε για τα διάφορα είδη πηλού και τις ιδιότητές τους και δίδαξε τεχνικές ζυμώματος και τροχού. Τα παιδιά είχαν επίσης τη δυνατότητα να παίξουν με πηλό αλλά και να ζωγραφίσουν πάνω σε ψημένα κεραμικά.



Και τα δύο σεμινάρια, που παρακολούθησαν πλήθος ανθρώπων, κεραμίστες και μη, ενήλικες και παιδιά, ήταν ανοιχτά για κάθε ενδιαφερόμενο και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Πολλά συγχαρητήρια στην Christine και στον Γιάννη και για την τόση τους αγάπη γιά την κεραμική τέχνη και γιά όλες τους τις προσπάθειες γιά την διάδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου