1/28/2015

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΤΣΙΑΧΤΑ


Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής με έργα της Λίνας Τσιάχτα



στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Πολίχνης (Ελπίδος 33, Πολίχνη), ως αφιέρωμα στη μνήμη της.









1/27/2015

Παράδοση των κερδών της έκθεσής μας στους Γιατρούς του Κόσμου








Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ), παρουσία του Γενικού Προξένου και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Christophe Le Rigoleur, παρέδωσε στον εκπρόσωπο των Γιατρών του Κόσμου, κυρία Μελίνα Χαχαμίδου, τα κέρδη από πωλήσεις έργων τέχνης που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια έκθεσης το περασμένο Δεκέμβριο στο ΓΙΘ.
Η έκθεση αυτή, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΚΕΤΒΕ και του ΓΙΘ, επέτρεψε να αναδείξει τις δημιουργίες των μελών του συλλόγου και συνάμα να χρηματοδοτήσει το έργο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, ιδίως για την απόκτηση παιδικών εμβολίων.
Μέσω της συνεργασίας αυτής, το Γενικό Προξενείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνουν τη στήριξη τους προς τους Γιατρούς του Κόσμου.


Le président de l’Association des artistes de Grèce du nord a procédé, en présence du Consul général de France, Directeur de l’Institut français de Thessalonique, M. Christophe Le Rigoleur, à la remise à la représentante de Médecins du monde, Mme Melina Chachamidou, des bénéfices de l’exposition-vente d’œuvres d’art organisée en décembre dernier.
Cette exposition, organisée à l’initiative de l’Association des artistes de Grèce du nord et de l’Institut français de Thessalonique, a permis tout à la fois, de valoriser les créations des membres de l’association et de réunir des fonds pour soutenir l’activité du dispensaire de Médecins du monde à Thessalonique, notamment en lui permettant d’acquérir des vaccins pour enfants.
Grâce à cette coopération, le consulat général et l’Institut français de Thessalonique confirment leur engagement aux côtés de Médecins du monde.

1/13/2015

έκθεση κεραμικής γλυπτικής της Όλιας Δελλατόλα












Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την ατομική έκθεση παρουσίασης νέας σειράς έργων της κεραμίστριας Ολιας Δελλατόλα με διακριτικό τίτλο “Μελανόλευκη συγχορδία”και να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια της την: 

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ.

Στη σειρά έργων “Μελανόλευκη συγχορδία” το γήινο και θερμό υλικό του πηλού πλασμένο από τα έμπειρα χέρια και την ώριμη φαντασία της γλύπτριας προσφέρει μια εικαστική εμπειρία ξεχωριστής αισθητικής. Μετά από εικοσιπέντε χρόνια περιδιαβάσματος από το σλαβικό λαϊκό παραμύθι στην ελληνική μυθολογία και από τις αυστηρές κυκλαδίτικες μορφές στην κλασική και απέριττη απεικόνιση του ανθρώπινου κάλλους, η 'Ολια Δελλατόλα οδηγεί τα εικαστικά της βήματα σε μια συγχορδία του ρεαλιστικού και του φανταστικού, σε μια απεικόνιση των μορφών που προσιδιάζει στην αχλύ του ονείρου χωρίς τα πλουμίδια του χρώματος. Η καλλιτέχνιδα προσεγγίζει με φανερά ανθρωποκεντρική διάθεση την εσωτερικότητα, τη βαθύτερη ουσία του εαυτού,
το συναίσθημα, που διαχέεται εκ των ένδον και αποτυπώνεται στη μορφή χωρίς κραυγαλέες εκφράσεις. Οι -γυναικείες ως επί το πλείστον – μορφές της 'Ολιας Δελλατόλα σε μια φανταστική ένωση με άλλα πλάσματα της φύσης διαπνέονται από τη χαρακτηριστική του φύλου αβρότητα, τρυφερότητα, ηρεμία και αβίαστη συνύπαρξη με τη φύση, αλλά και την έντονη έκφραση και ενέργεια που αποπνέει τη σταθερή κατευναστική αποφασιστικότητα και το δυναμισμό που η γυναίκα του καιρού μας αρδεύει από τις εσωτερικές της δονήσεις, την πνευματικότητα, το συναίσθημα και τις ονειροπολήσεις της. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος


http://myrogallery.blogspot.gr/2014/12/myr.html

1/09/2015

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΚΕΤΒΕ / BLOG



Με χαρά σας παρουσιάζουμε την πινακοθήκη του συλλόγου μας και το blog της στο οποίο παρουσιάζεται ένα μεγάλο μέρος της συλλογής. Η πινακοθήκη του ΣΚΕΤΒΕ συστάθηκε το 2012 έχοντας μόνιμη έδρα στην ''Στέγη του ΣΚΕΤΒΕ'', Φλέμιγκ 10, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από Ζωγραφικά, Χαρακτικά και γλυπτά έργα των μελών του συλλόγου αλλά και άλλων καλλιτεχνών της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έως σήμερα 195 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν δωρίσει τα έργα τους, με αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή της περί τα 313 έργα. Η πινακοθήκη συνεχίζει να μεγαλώνει με νέα έργα, νέων μελών και συμμετεχόντων καλλιτεχνών, με έργα σχεδιασμένα μέσα στα εργαστήρια, που εδώ και τρία χρόνια συνεχίζουν τις δράσεις τους.